Vores opdræt

Vi er en familie bestående af Lene og pigerne Kaya og Sofie.

Jeg har omgivet mig med katte hele mit iv.                                                  

Da vi i 2006 flyttede på landet forsvandt der sporløst 7 katte over en 2 årig periode . Vi ledte døgnet rundt, lavede efterlysninger på nettet, i avisen og hos købmanden. Men vi fandt aldrig nogen spor af kattene og den dag i dag ved vi ikke hvad, eller hvem der tog vores kærlige, kælne og tillidsfulde katte fra os. Vi har en mistanke om at det kan have været ræve der tog kattene, da vi har en del ræve i området.

Der gik nogen tid hvor vi ikke havde katte, men vi savnede meget at have katte omkring os. I august 2008 besøgte jeg et katteinternat og faldt for en lille sort pjusket killing som fik navnet Pyrus. Pyrus skulle naturligvis have en legekammerat og der gik ikke lang tid før vi anskaffede en lille killing der fik navnet Ronja.

At se sådan 2 krudtugler vokse op er en gave, der var hele tiden fart på dem, de var altid oplagt til kæl og leg. Der var ikke grænser for hvad de kunne finde på at lave af sjov og ballade. Hvor har de to krudtugler bare haft meget glæde af hinandens selskab.

Jeg har altid haft en drøm om at opdrætte katte, men pladsen og tiden havde ikke været til stede. Nu havde jeg tiden, børnene var blevet større og pladsen havde vi jo nu vi var flyttet på landet.

Vi var ikke i tvivl om at det var Maine Coon vi ville opdrætte. Denne store muskuløse kat er den mest tillidsfulde, nysgerrige, legesyge og kærlige skabning der findes. En Maine Coon følger dig OVERALT og er med i ALT hvad du foretager dig.

I foråret 2010 fik vi omsider vores stamnavn. Navnet fandt vi på en dag vi havde læst om Maine Coon katten på nettet. Her stod bla. :Maine Coon katten er en stor, men slank og muskuløs kat. Den er hurtig, smidig og bevæger sig som en gazelle, også selvom den bliver stor og tung. Selvfølgeligt tænkte vi - vores opdræt skal hedde Gazellekatten.

Der er meget man bør sætte sig ind i som opdrætter. Vi læser bla. bøger, besøger udstillinger og deltager i seminarer og Racekattens opdrætteruddannelse. Herudover har vi god kontakt med en del andre Maine Coon opdrættere, samt stor hjælp fra vores mentor Torsten fraThorkjaer Maine Coon.

Jeg deltager løbende på kurser gennem min klub Racekatten. 

 

 

 

Forår 2013 blev jeg examinieret diplomopdrætter gennem Felis Danica. 

 
Læs mere om opdrætter uddannelsen her
Lene Bidstrup | 4800 Nykøbing F. - Denmark | Tlf.: 28721013 | gazellekatten@hotmail.dk